Tessa Snoek is naast marathonschaatser ook facilitair coördinator bij Facility

Bij Facility hebben we sport in het algemeen en de topsportmentaliteit hoog in het vaandel staan, we zijn niet voor niet supporter van jouw succes! Deze sportmentaliteit is terug te vinden in het wekelijks sporten met het kantoorpersoneel om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Maar ook hebben we bij Facility een aantal (oud) topsporters in dienst, waardoor de topsportmentaliteit binnen de organisatie zeker heerst. Zo ook Tessa Snoek, marathon schaatsster en sinds een tijdje ook facilitair coördinator bij Facility en gedetacheerd bij Vreugdenhil Nijkerk. Hoe Tessa en Facility met elkaar in contact zijn gekomen en hoe Tessa haar topsport carrière met haar maatschappelijke carrière combineert lees je in deze blog. 

Tessa is begonnen met schaatsen toen ze 8 was, destijds ging ze iedere zaterdagochtend met de bus met meerdere kinderen uit haar dorp naar de ijsbaan. Het schaatsen is er bij Tessa met de paplepel in gegoten, want bijna haar hele familie doet ook aan schaatsen.

“Eerst begon het met wat langebaanwedstrijdjes als pupil. Vervolgens werden dit er steeds meer en was mijn doel om mee te kunnen doen op kampioenschappen. Toen ik ouder werd merkte ik dat ik steeds heel erg zenuwachtig werd voor de langebaanwedstrijden en vond het hierdoor niet altijd even leuk. In de trainingen ging het dan beter dan op de wedstrijden. Mijn broer en zus waren toen al een tijdje aan het marathonschaatsen en dat vond ik altijd super leuk om te zien. Daardoor ging ik ook steeds meer marathons rijden en zodoende ben ik marathonschaatser geworden. Ik vind de wedstrijden super leuk en vooral de wedstrijden op natuurijs. Ik kan dan enorm genieten van de omgeving! “

Als topsporter moet Tessa natuurlijk onwijs veel trainen en elke trainingsweek is daarbij ook nog eens anders. In de zomer bestaat een trainingsweek veelal uit fiets-, kracht- en skeelertrainingen. Door de combinatie van extensieve, intensieve trainingen en veel kilometers op de fiets in de zomer probeert Tessa en haar team zich optimaal voor te bereiden op het winterseizoen. In het winterseizoen wordt er 2 of 3 keer per week op het ijs getraind en is er ongeveer één keer per week een wedstrijd. Naast de uren op het ijs zijn er ook nog fietstrainingen. Naast al dit trainen heeft Tessa haar diploma Facility Management behaald:

“Over het algemeen ging het combineren van mijn sport en de opleiding FM mij goed af. Door goed te plannen kon ik genoeg tijd investeren in mijn opleiding. Ook waren mijn trainers op de hoogte van mijn dagen van school en ik kon met ze overleggen als ik bijvoorbeeld iets minder tijd had om te trainen.”

Na het behalen van haar hbo diploma Facility Management is Tessa op zoek gegaan naar een leuke startersfunctie in de facilitaire sector en zo in contact gekomen met Facility. Via een spontaan eerste telefoongesprek heeft onze recruiter Jorrit Gravenkamp Tessa uitgenodigd voor een kopkoffie bij Facility op kantoor. Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde Tessa dat zij op zoek was naar een baan die goed paste bij haar opleiding en die ze tegelijkertijd ook goed kon combineren met het marathon schaatsen. Na een fijn kennismakingsgesprek waarin de wensen van Tessa duidelijk werden, ging Facility direct voor Tessa aan de slag, en met succes! Hoewel onze recruiters even hebben moeten zoeken hebben zij uiteindelijk een gave nieuwe uitdaging voor Tessa gevonden!

Begin januari is Tessa via Facility aan de slag gegaan als Facilitair Coördinator bij Vreugdenhil in Nijkerk. Normaal gesproken is het schaatsseizoen nu nog in volle gang, maar door corona konden de marathonwedstrijden deze winter helaas niet doorgaan. Daardoor is Tessa met haar team niet meer volop in training en kan ze haar werk bij Facility en haar topsport carrière op dit moment goed combineren.

Zowel Tessa als Vreugdenhil zijn enorm blij met deze samenwerking. En dat maakt ons als Facility natuurlijk ook enorm blij en trots! Via deze weg wensen wij Tessa en Vreugdenhil dan ook heel veel succes en een mooie verdere samenwerking toe!

 

Tessa Snoek Facility

Plaats een reactie