Dit is waarom jij wilt werken voor een facilitair detacheerder

 

 

Werken voor een facilitair detacheerder kan vele voordelen bieden, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. In dit blog bespreken we zowel de voordelen als de nadelen van werken voor een facilitair detacheerder.

Voordelen van werken voor een detacheerder zijn:

  1. Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van werken voor een facilitair detacheerder is de flexibiliteit. Je kunt werken voor verschillende opdrachtgevers en in verschillende branches, waardoor je de kans krijgt om je vaardigheden en ervaring uit te breiden. Bij Facility is het mogelijk om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan of zelfs als back-up receptioniste of support medewerker. In deze functies word je flexibel ingezet bij verschillende opdrachtgevers. Zo rij je in de leaseauto iedere dag naar een andere opdrachtgever en doe je ervaring op in verschillende branches.
  2. Carrièremogelijkheden: Als je werkt voor een facilitair detacheerder, krijg je vaak de kans om leiding te geven aan projecten en teams. Dit geeft je de mogelijkheid om leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen en je carrière een boost te geven. Daarnaast gebeurt het vaak dat een opdrachtgever jouw als medewerker wilt overnemen of in dienst nemen. Wanneer je werkt voor een facilitair detacheerder krijg je de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers sfeer te proeven dus weet jij al hoe de cultuur is bij een bedrijf op het moment dat je bij hen in dienst treedt.
  3. Financiële voordelen: Veel facilitair detacheerders bieden aantrekkelijke salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto en reiskostenvergoeding.
  4. Professioneel ontwikkeling: Veel detacheerders investeren in de professionele groei van hun medewerkers door hen te laten deelnemen aan opleidingen en cursussen. Dit helpt je om jezelf verder te ontwikkelen en je carrière een boost te geven. Bij Facility werken we met een persoonlijk opleidingsbudget. Zo kan jij je blijven ontwikkelen als facilitaire professional!
  5. Sfeer: Werknemers bij facilitair detacheerders beschrijven vaak een informele en prettige werksfeer, waar er ruimte is voor ontwikkeling en persoonlijke groei.

Nadelen van werken voor een detacheerder die vaak genoemd worden zijn :

  1. Onzekerheid: Een van de grootste nadelen van werken voor een facilitair detacheerder is de onzekerheid over de duur van een opdracht. Vaak bij interim opdrachten of ZZP opdrachten is het niet altijd van te voren duidelijk hoe lang de opdracht duurt. Dit kan leiden tot onzekerheid over de toekomst en het verminderen van het gevoel van veiligheid.
  2. Onstabiele inkomsten: Omdat je vaak werkt op projectbasis, kan je inkomen onstabiel zijn. Dit kan moeilijk zijn voor degenen die op zoek zijn naar stabiliteit in hun inkomen. Bij Facility werken onze facility managers of facilitair coördinatoren op ZZP basis waarbij het inkomen iets onzekerder kan zijn. Maar de meeste mensen die via Facility werken, zijn bij ons in dienst en hebben een vast contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Op deze manier zijn onze medewerkers altijd verzekerd van een stabiel inkomen. Wanneer een opdracht afloopt is het risico van jouw werkgever om jou bij een nieuwe opdracht te plaatsen.
  3. Minder binding met een organisatie: Als je werkt voor een facilitair detacheerder, heb je vaak minder binding met een organisatie. Dit kan leiden tot minder gevoel van loyaliteit en een minder sterk gevoel van verbondenheid met een organisatie. Doormiddel van een onboarding programma, periodieke gesprekken met onze medewerkers en toffe events proberen we bij Facility de verbinding met onze medewerkers te onderhouden.

 

Al met al, werken bij een facilitair detacheerder biedt vele voordelen, zoals flexibiliteit, carrièremogelijkheden, financiële voordelen, professioneel ontwikkeling en een prettige werksfeer. Maar er zijn uiteraard ook nadelen, zoals onzekerheid als ZZP’er of de binding met een organisatie. Wanneer je op zoek bent naar afwisseling en groei in je carriere dat is werken voor een facilitair detacheerder, zoals bijvoorbeeld Facility, een uitstekende keuze!

Plaats een reactie