Leestijd: 3 minuten

In een eerdere blog hebben we je laten zien hoe lang het kan duren om een receptiepost uit te besteden. Maar wat als je op zoek bent naar tijdelijk management binnen Facility Management? De behoefte aan tijdelijk management kan variëren van een Interim Facility Manager die een vaste manager vervangt tot een Projectmanager Facility Management die specifieke projecten leidt. Wat je ook nodig hebt, Facility heeft de oplossing om snel en effectief tijdelijke managementposities in te vullen.

Tijdelijke Facility Management posities

Organisaties kunnen verschillende redenen hebben om tijdelijk een Facility Manager in te huren. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden:

 1. Interim Facility Manager: Dit is een tijdelijke vervanging voor de vaste facility manager van een organisatie tijdens diens afwezigheid, bijvoorbeeld tijdens ziekteverlof, zwangerschapsverlof of een sabbatical. Een Interim Facility Manager zorgt ervoor dat de dagelijkse operaties soepel blijven verlopen.
 2. Projectmanager Facility Management: Soms heeft een organisatie specifieke projecten die extra aandacht vereisen. Denk aan verhuizingen, renovaties, het inrichten van nieuwe kantoren of de implementatie van duurzaamheidsinitiatieven. Een Projectmanager Facility Management leidt en coördineert deze projecten van begin tot eind.
 3. Overgangsmanager (Transition Manager): Wanneer een organisatie overstapt van de ene facility managementdienstverlener naar de andere, kan een Overgangsmanager van onschatbare waarde zijn. Deze manager zorgt voor een naadloze overgang en minimaliseert verstoringen in de dienstverlening.
 4. Tijdelijke coördinator van dienstverleners: In sommige gevallen is er behoefte aan een tijdelijke facility manager om de dienstverlening van externe leveranciers en dienstverleners te coördineren en te beheren. Deze coördinatie is essentieel om de efficiëntie te waarborgen.
 5. Interim Asset Manager: Het beheer van activa en apparatuur van een organisatie is van vitaal belang. Dit omvat onderhoudsplanning, vervanging van apparatuur en meer. Een Interim Asset Manager zorgt voor een probleemloos beheer van bedrijfsmiddelen.
 6. Tijdelijke Compliance Manager: In sectoren met strikte regelgeving, zoals de gezondheidszorg of de farmaceutische industrie, kan een tijdelijke Facility Manager worden ingezet om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan alle voorschriften en normen.
 7. Onderhoudscoördinator: Deze tijdelijke Facility Manager is verantwoordelijk voor het coördineren van onderhoudswerkzaamheden en het waarborgen van de goede werking van faciliteiten gedurende een bepaalde periode.

Waarom tijdelijke management functies?

Nu je de verschillende tijdelijke Facility Management posities hebt leren kennen, vraag je je misschien af waarom organisaties voor tijdelijk management kiezen. Er zijn verschillende redenen:

 • Flexibiliteit: Organisaties kunnen tijdelijk management aanpassen aan hun behoeften. Zodra het tijdelijke project is voltooid of de vaste manager terugkeert, kan het tijdelijke management eenvoudig worden beëindigd.
 • Specifieke expertise: Sommige projecten vereisen specifieke expertise die mogelijk niet in huis is. Door een tijdelijke Facility Manager in te huren, krijgt de organisatie toegang tot de benodigde vaardigheden.
 • Continuïteit: Tijdelijk management zorgt ervoor dat de dagelijkse activiteiten doorgaan, zelfs wanneer de vaste manager afwezig is. Dit minimaliseert onderbrekingen en houdt de zaken soepel draaiende.
 • Kostenbeheersing: Het inhuren van tijdelijk management kan kostenefficiënt zijn. Organisaties betalen alleen voor de periode waarin ze de tijdelijke manager nodig hebben, in plaats van een fulltime positie te financieren.

Lees ook de verschillende voor- en nadelen van detacheren in de facilitaire branche in deze blog.

Zo plaatst Facility snel tijdelijke managers

Het inhuren van een tijdelijke Facility Manager kan een uitdaging zijn, vooral als je snel de juiste persoon wilt vinden. Facility begrijpt de dringendheid en heeft een efficiënt proces ontwikkeld om tijdelijke managers snel te plaatsen:

 1. Behoefteanalyse: Het proces begint met een grondige behoefteanalyse. Samen met de klant identificeren we de specifieke behoeften en eisen voor de tijdelijke Facility Manager. Op basis hiervan stellen we een tariefvoorstel op.
 2. Het vinden van de juiste manager: Zodra we de functievereisten begrijpen, gaan we op zoek naar de juiste manager. Ons uitgebreide netwerk van interim facilitair professionals stelt ons in staat om snel geschikte kandidaten te vinden. De duur van dit proces kan variëren afhankelijk van de arbeidsmarkt en de complexiteit van de rol.
 3. De perfecte match: Bij Facility gaat het niet alleen om het invullen van posities; het gaat erom de juiste persoon te vinden die past bij de organisatie. We hechten veel waarde aan de ‘klik’ tussen de tijdelijke manager en de organisatie.

Hoe lang duurt dit proces?

De tijd die nodig is om een tijdelijke Facility Manager in te huren via detachering kan variëren. Het hangt af van de benodigde expertise en de complexiteit van de rol. Ook kan de beschikbaarheid van managers een rol spelen. In de huidige arbeidsmarkt hebben veel Facility Managers geen tekort aan opdrachten.

Facility streeft ernaar om binnen 30 dagen de juiste manager aan boord te hebben. We begrijpen echter dat sommige situaties dringender zijn. Daarom hebben we in het verleden zelfs binnen 1 week van aanvraag tot start een manager geplaatst.

Conclusie

Tijdelijk management binnen Facility Management biedt organisaties flexibiliteit, expertise en continuïteit wanneer dat nodig is. Bij Facility begrijpen we de behoefte aan snelheid en effectiviteit bij het invullen van managementposities.

Wil je ontdekken hoe we jouw organisatie kunnen helpen met tijdelijk management? Vraag hier een vrijblijvende offerte op. We staan klaar om je te assisteren.

Zelf opzoek naar een nieuwe ZZP opdracht?

We hebben regelmatig toffe interim opdrachten op onze website staan. Bekijk hier de vacatures.

Ontvang wekelijks tips en nieuws over facilitaire dienstverlening
Naam